luni, 31 mai 2010

intrebarile mele pentru straini: DESPRE BLOGURI

Ati fost vreodata pus in situatia de a raspunde la intrebarile unui strain? Daca da, atunci bine ati venit. Simtiti-va ca acasa. Mai ales pe strada cand esti acostat de unu care te intreaba de dumnezeu lui, si incerci sa ii demonstrezi ca se inseala, dar pierzi, pentru ca nu te lasa sa termini fraza. Eh uite ca aici poti sa termini fraza, ai acest privilegiu. Deci:

12) Ce subiecte ar trebui sa abordeze un blog pentru a-ti capta atentia?


13) Considerati ca blogurile ar trebui sa fie ceva personal, facut din pasiune si devotament, sau ca ar trebui facute numai la comanda, atunci cand este neaparata nevoie (pentru scoala, etc)?

4 comentarii:

Corin spunea...

12)Contează mai degrabă stilul în care scrie decât subiectul propriu-zis. Subiectul contează mai puțin. Nu cred că spun prostii. Citesc atât bloguri în care oamenii povestesc diverse chestii din viața lor, cât și bloguri specializate. Dacă îmi stârnește curiozitatea și dacă pe măsură ce citesc, sunt din ce în ce mai curioasă/surprinsă/amuzată etc, citesc. why not?:)
13) Nu mi se pare corect să fie făcute numai la comandă. Dai drumul la un blog pe online dacă ai ceva de spus(inteligent/stupid, nu contează, ești TU acolo, te exprimi cumva). Dar cine știe, poate cineva și-a descoperit o pasiune pentru bloguri și va continua să scrie?! E cineva?:)

Miha Zet spunea...

12. nu conteaza atat de mult subiectul abordat. imi atrag atentia lucruri aparent nesemnificative dar, puse intr-un context dragutz, ma fac sa citesc chiar de mai multe ori postul. Si pe blogul tau am gasit astfel de lucruri:)

13. pai imi place sa scriu...iar faza cu blogul imi umbla prin minte de cateva luni bune. Iata ca a sosit momentul, chiar daca am fost constransa de o anumita tema pentru scoala...asa cine stie cand ma apucam. Ce sa zic...ce-i care nu isi doresc sa scrie in continuare nu au decat sa il stearga, iar pentru restul RESPECT&PACE:)) pe blog postezi atunci cand simti ca trebuie...fapt pentru care am sa sterg posturile pentru tema la socio si abioa astept sa pun unele cere vin..de acolo...cand trebuie...stii tu...

Unknown spunea...

12)conteaza si subiectul sa fie original (nimeni nu vrea sa citeasca acelasi lucru in 10 locuri diferite), dar si forma sau contextul in care este pus. In principiu, in ziua de azi, orice lucru poate fi facut popular peste noapte, asa ca nu trebuie sa-ti obosesti capul cu un subiect anume; orice ti se pare convenabil sa pui intr-un blog.

13)cred ca nu gresesc cand spun ca majoritatea blogurilor sunt facute din pasiune, mai putin proiecte scolare sau advertisment pentru o campanie anume. orice persoana cu un cont de mail poate sa isi faca blog, ajungi chiar sa gasesti 1/3 indivizi care au, iar aproape toata lumea a avut de a face cu un blog pana acum.

Endimion spunea...

12. sincer depinde de blog, nu pot spune ca ar trebui sa abordeze o anumita tema, fiecare cu ale lui, de asta lumea citeste un blog si cealalta lume citeste alt blog. daca ar fi sa aleg subiectele s-ar putea sa fie ceva ce "nu ar prinde la public" deci implicit blogurile respective ar fi nepopulare. Masa va alege intotdeauna bloguri cu continut "general" fara diferentieri intre oameni, in care toti sunt o apa si un pamanat (concerte, evenimente)
13. blogurile ar trebui sa apara in momentul cand ai ceva de zis, si nu ai reusit in alta parte, blogurile la comanda sunt spatiu in plus pe internet, pentru cine stie ce studii, nu zic ca prin blogurile noastre nu s-ar putea observa cine stie ce tendinte in "tineretul de azi" dar...e parsiv, machiavelic de-a dreptul